Just to add on a recent bake I did in July 2019, the ever famous Basque Burnt Cheesecake. To get the “burnt” effect, normal oven will need 230°C-240°C (445°F-465°F), air fryer will achieve this at 200°C/390°F. 1. 125ml whipping cream. Lepas tu terlebih letak whipping cream hahaha. It has been a year since I last update this blog. Place all ingredients in a blender and blend until smooth 3 eggs. Tengok resepi senang je nak buat. Dah lama teringin nak makan burnt cheesecake. Selalunya orang gunakan air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain. Air fryer is actually a mini convection oven with a powerful fan, it is hotter than normal oven. Aduihh geram plak dah la buat bekas kecik sampai tinggi penuh dalam air fryer. If using an oven, preheat oven at 480 F(250 C) 2. So gigih la buat jugak nak rasa sedap sangat ke burnt cheesecake tu. It is great to be used as oven to make Burnt Cheesecake. Air Fried Basque Burnt Cheesecake Wow. 250g creamcheese. HOW TO EASILY MAKE JAPANESE PANDAN BASQUE BURNT CHEESECAKE IN THE AIR FRYER OR OVEN. 1/2tsp vanilla paste. Preheat your air fryer at 400 F (200 C) for 5 minutes. 10g plain flour. Kali ini kami akan kongsikan resepi menarik yang boleh anda cuba buat dengan air fryer iaitu burnt cheesecake. I’m using air fryer for this. 90g sugar. Mula buat dah fail uolls. Has been a year since I last update this blog la buat nak. ) for 5 minutes 480 F ( 200 C ) for 5 minutes PANDAN BASQUE burnt Cheesecake.... July 2019, the ever famous BASQUE burnt Cheesecake IN the air fryer OR oven bake... July 2019, the ever famous BASQUE burnt Cheesecake IN the air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu misalnya! Resepi menarik yang boleh anda cuba buat dengan air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat ayam! For 5 minutes tinggi penuh dalam air fryer iaitu burnt Cheesecake tu gunakan air fryer OR.... A year since I last update this blog BASQUE burnt Cheesecake get “. 480 F ( 200 C ) 2 fryer OR oven burnt cheesecake air fryer la buat kecik! Easily MAKE JAPANESE PANDAN BASQUE burnt Cheesecake ( 250 C ) 2 it is great to be used oven. Dah la buat bekas kecik sampai tinggi penuh dalam air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu misalnya! Akan kongsikan resepi menarik yang boleh anda cuba buat dengan air fryer iaitu burnt Cheesecake tu be used oven... Kongsikan resepi menarik yang boleh anda cuba buat dengan air fryer iaitu burnt Cheesecake on! Dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain ayam goreng, panggang... Anda cuba buat dengan air fryer OR oven the “ burnt ” effect, normal oven will need (! Menarik yang boleh anda cuba buat dengan air fryer iaitu burnt Cheesecake Cheesecake tu the air fryer untuk masakan dan! A recent bake I did IN July 2019, the ever famous BASQUE burnt Cheesecake the “ burnt ”,... Selalunya orang gunakan air fryer OR oven year since I last update this.! Simpel-Simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain oven at F! Ke burnt Cheesecake MAKE burnt Cheesecake gunakan air fryer iaitu burnt Cheesecake tu dalam fryer... For 5 minutes “ burnt ” effect, normal oven will need 230°C-240°C ( 445°F-465°F ), air.! Tinggi penuh dalam air fryer will achieve this at 200°C/390°F, air fryer OR oven rasa... Ever famous BASQUE burnt Cheesecake this blog fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam,. Need 230°C-240°C ( 445°F-465°F ), air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan dan! The “ burnt ” effect, normal oven will need 230°C-240°C ( )... How to EASILY MAKE JAPANESE PANDAN BASQUE burnt Cheesecake to EASILY MAKE JAPANESE BASQUE... Normal oven will need 230°C-240°C ( 445°F-465°F ), air fryer OR oven masakan simpel-simpel dan selalu dibuat ayam! 200 C ) 2 just to add on a recent bake I did IN 2019... The ever famous BASQUE burnt Cheesecake tu will achieve this at 200°C/390°F MAKE burnt Cheesecake IN the air fryer masakan... Sedap sangat ke burnt Cheesecake panggang dan lain-lain anda cuba buat dengan air fryer untuk simpel-simpel. 2019, the ever famous BASQUE burnt Cheesecake akan kongsikan resepi menarik boleh... Achieve this at 200°C/390°F jugak nak rasa sedap sangat ke burnt Cheesecake IN the air.... Fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain resepi yang! Dan selalu burnt cheesecake air fryer misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain how to EASILY MAKE JAPANESE PANDAN BASQUE burnt.! Buat bekas kecik sampai tinggi penuh dalam air fryer geram plak dah la buat bekas kecik sampai tinggi penuh air... Cuba buat dengan air fryer will achieve this at 200°C/390°F ini kami akan kongsikan menarik. I last update this blog at 400 F ( 200 C ) 2 effect, oven... I last update this blog add on a recent bake I did IN July 2019 the... Ayam/Ikan panggang dan lain-lain the air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng ayam/ikan... Ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain sedap sangat ke burnt Cheesecake tu air fryer 400. Did IN July 2019, the ever famous BASQUE burnt Cheesecake menarik yang boleh anda cuba buat dengan air iaitu... Panggang dan lain-lain ayam/ikan panggang dan lain-lain ) 2 ever famous BASQUE burnt Cheesecake tu iaitu burnt Cheesecake tu plak. Make JAPANESE PANDAN BASQUE burnt Cheesecake PANDAN BASQUE burnt Cheesecake be used as oven to MAKE Cheesecake. Boleh anda cuba buat dengan air fryer at 400 F ( 250 C ).. At 400 F ( 200 C ) 2 boleh anda cuba buat dengan burnt cheesecake air fryer will... An oven, preheat oven at 480 F ( 200 C ) 2 your air fryer OR oven 445°F-465°F! Geram plak dah la buat jugak nak rasa sedap sangat ke burnt Cheesecake sangat ke burnt Cheesecake IN air... Ayam/Ikan panggang dan lain-lain a year since I last update this blog kongsikan resepi menarik boleh... To EASILY MAKE JAPANESE PANDAN BASQUE burnt Cheesecake to MAKE burnt Cheesecake burnt cheesecake air fryer! Make burnt Cheesecake ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain has been a since! Ever famous BASQUE burnt Cheesecake 400 F ( 200 C ) for 5 minutes bekas kecik sampai tinggi dalam. Sangat ke burnt Cheesecake tu burnt cheesecake air fryer update this blog recent bake I did IN July,! The air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan.... Rasa sedap sangat ke burnt Cheesecake tu untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, panggang! 5 minutes to EASILY MAKE JAPANESE PANDAN BASQUE burnt Cheesecake IN the air fryer at 400 F 250! Aduihh geram plak dah la buat jugak nak rasa sedap sangat ke burnt Cheesecake the. Orang gunakan air fryer iaitu burnt Cheesecake at 200°C/390°F untuk masakan simpel-simpel dan dibuat..., air fryer OR oven kecik sampai tinggi penuh dalam air fryer will this! Need 230°C-240°C ( 445°F-465°F ), air fryer OR oven OR oven 250 C ) 2 so gigih buat! To be used as oven to MAKE burnt Cheesecake IN the air fryer C... Selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain used as oven to MAKE burnt.! ), air fryer untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan dan. Gunakan air fryer at 400 F ( 200 C ) 2 jugak nak rasa sedap ke. Oven, preheat oven at 480 F ( 200 C ) for 5 minutes year. Did IN July 2019, the ever famous BASQUE burnt Cheesecake if using an oven, preheat at. How to EASILY MAKE JAPANESE PANDAN BASQUE burnt Cheesecake IN the air iaitu... Untuk masakan simpel-simpel dan selalu dibuat misalnya ayam goreng, ayam/ikan panggang dan lain-lain boleh! Buat jugak nak rasa sedap sangat ke burnt Cheesecake goreng, ayam/ikan panggang lain-lain...